luni, 5 octombrie 2009

curcubeu

Viata este precum un curcubeu, are nevoie atat de soare cat si de ploaie.


Atunci cand ploua mult si dens trebuie sa ai rabdarea necesara pentru a astepta acea zi in care cerul va fi brazdat de un curcubeu.Chiar daca rabdarea iti e pusa la grele incercari, nu dispera, soarele doar sa ascuns.O sa apara iar si pe strada ta, dupa ce cortina curcubeu se va lasa.


Mai surazator, mai maret si mult mai cald decat iti aduceai aminte de el la ultima aparitie.

Peste ani, curcubeul este descris in cultura popoarelor in diferite moduri:
- Incasii credeau despre curcubeu ca era un dar de la Zeul Soare.
- Atat inteleptii Norse cat si cei din tribul Navajo spuneau ca arcul multicolor ce se forma pe cer era un pod intre cer si pamant.
- O legenda kenyana spune că Dumnezeu a creat doua curcubee, unul barbat si celalalt femeie, ambele trebuiind să lucreze impreuna pentru a opri ploaia.
- Povestea malyeziana spune ca un curcubeu marcheaza sfarsitul unei perioade cu ploi torentiale sau una in care s-au petrecut mari nenorociri.
- Indienii Shoshoni credeau ca bolta cerească este o cupola de gheata de care curcubeul, care este un sarpe gigantic, isi freaca spinarea, iar particulele de gheata ce se desprind de pe cupola în acest timp, vor reveni inapoi pe pamant, iarna sub forma de zapada, iar vara sub forma de ploaie.

- Pentru finlandezi si laponi curcubeul era secera sau arcul zeului Tunetului, un iscusit arcas a carui sageata era fulgerul.
- O traditie medievala germana considera ca inainte cu patruzeci de ani de sfarsitul lumii nu va mai apare curcubeul de aceea oamenii se simteau mangaiati ori de cate ori vedeau curcubeul pe cer.

3 comentarii:

 1. imi place la nebunie curcubeul, pacat ca il vad asa de rar. imi da speranta ca undeva este o lume mai buna, mai pura. vorba cantecului: Somewhere over the rainbow...

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca este nevoie de soare si de ploaie sa apara "curcubeul-viata" ... atunci "curcubeul-el" si "curcubeul-ea" ar trebui sa se inlantuie pe cer pentru a se obtine perfectiunea ...
  Semneaza,
  O picatura de ploaie :)

  RăspundețiȘtergere
 3. @Gabrielle
  Daca te uiti atenta in foto ai sa vazi ca sunt doua ;), doar ca nu sunt inlantuite si mai trebuie sa asteptam pana la perfectiune :), sunt doar unul langa celelalt.

  RăspundețiȘtergere