luni, 12 octombrie 2009

Vreme trece, vreme vine,

pentru ca noi tot timpul asteptam ceva, asteptam sa treaca timpul pentru a se petrece ceva, asteptam sa mergem undeva, asteptam sa vina cineva, asteptam sa plecam undeva, asteptam sa primim ceva, asteptam o anumita zi, asteptam o anumita ora, asteptam ............, asteptam .............., asteptam .............
Tot timpul asteptam anumite chestii, mai multe sau mai putine, mai importante sau mai putin importante, dar important e ca asteptam ceva si in majoritatea cazurilor doar asta facem, asteptam.
- Oare nu e o pierdere de vreme doar sa asteptam?
- De ce sa vrem sa treca timpul mai repede?
- Oare nu trece tot de la noi?
.............
Carpe diem (Horatiu) - Traieste-ti ziua (indemn de a trai intens clipa prezenta, singura certa).

3 comentarii:

 1. Aşteptarea e caracteristică persoanelor pasive, celor lipsite de curaj, care consideră că sperând (fără să facă nimic) pot obţine ceea ce îşi doresc.
  Dictonul ăsta "Carpe diem!" am ajuns să îl consider un clişeu supărător pentru că prea mulţi îl amintesc prea des şi doar pentru că le sună bine. Când să treacă însă şi la aplicarea acestui principiu se codesc. Şi deşi îmi displace, trebuie să recunosc faptul că e un sfat bun pentru oricine.Unii oamnei trăiesc zeci şi zeci de ani şi când închid ochii nu pot spune că au trîit aievea sau că se simt împliniţi căci au fost simpli trecători prin viaţă sau spectatori străini de înţelesul lumii. În schimb pe alţii,care au avt curajul săiasă din starea de aşteptare simplă şi au cutezat să facă ceva în sensul atingerii obiectivelor pe care şi le-au stabilit, soarta îi împinge în tot soiul de evenimente astfel încât la capăt de drum ei se declară şi mulţumiţi şi mândri că au ieşit din rolul de simplu figurant.

  RăspundețiȘtergere
 2. In acest post nu fac referire doar la acele persoane gen "pica para malaiata in gura lui natafleata" care sunt doar trecatori prin viata, si cei activi au momente de genul si nu intotdeuna realizam ca acest timp pierdut cu asteptarea trece de la noi. Dictonul intradevar e mult prea uzitat si acest fapt ma facut sa nu il folosesc ca titlu al postului ci doar la final. E bine de inteles si de aplicat in loc sa-l invatam ca pe o poezie si sa-l rostim continuu ca un disc zgariat de patefon.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ceea ce ai scris este foarte adevarat,si eu am momente cand astept ceva sau pe cineva sa acuma realizez ca in timpul in care astep pot sa fac eu ceva si nu doar sa astept.Foarte buna asta

  RăspundețiȘtergere